dimecres, 4 d’octubre del 2017

El guardián entre el centeno

J.D.Salinger

Publicada originalmente en 1945, la obra maestra de Salinger se convirtió inmediatamente en una obra de culto de toda una generación de lectores. La impresionante fuerza con que el adolescente protagonista se mira a sí mismo es de una brillantez sostenida como sólo muy pocos autores pueden lograr. Las peripecias del adolescente Holden Cauldfiel en una Nueva York que se recupera de la guerra influyeron en sucesivas generaciones de todo el mundo. En su confesión sincera y sin tapujos, Holden nos desvela la realidad de un muchacho enfrentado al fracaso escolar, a las rígidas normas de una familia tradicional, y a la experiencia de la sexualidad más allá del mero deseo.

2 comentaris:

  1. L'Aina Lopez, de 1r de batxillerat, ha dit:

    "Resum: Aquest llibre tracta sobre un adolescent anomenat Holden al qual el fan fora de l'escola. Però en comptes de marxar quan li toca, marxa abans perquè es baralla amb el seu company d'habitació. Això provoca que durant uns dies no tingui lloc on dormir. L'argument d'aquesta obra explica el dia a dia del Holden des de que marxa de l'habitació.

    Opinió personal: A mi personalment aquest llibre m'ha agradat força, tot i així no li he posat el 9 perquè des del meu punt de vista li falta un final. Amb això el que vull dir és que és un llibre sense un relat clar, ja que només et va explicant el seu dia, sense un objectiu final, com per exemple en els llibres de detectius et presenta el cas i al final el resol. Tot i així ha estat un llibre molt entretingut de llegir.

    Nota:8,5"

    ResponElimina
  2. Aquest llibre està narrat per en Holden, explica les seves vivències i pensaments a partir del dia en que decideix marxar abans d'hora del institut Pencey, on l'han expulsa i en comptes de marxar a casa seva està vagant per Nova York.

    Aquest llibre m'ha agradat tot i que penso que l'argument és molt repetitiu en alguns moments, ja que el llibre es basa en els pensaments d'en Holden, un noi depresiu.

    Nota: 8

    ResponElimina